måndag 28 mars 2011

Människans bästa vän...

Måndag är som den trogne läsaren vet Plask & Lek-dag, idag likaså. Vi var just klara för avfärd idag, vilket den insatta småbarnsföräldern vet kan ta sin tid. Det är väskor som ska packas med blöjor och extra kläder, mellis av olika slag ska förberedas och paketeras, vantar hittas och stuvas. Sedan följer, det ibland svåra, påklädningsmomentet där kragar skall dras över huvuden, armar tråcklas genom tröjor och jackor dras på och dragkedjor stängas. Idag gick allt snabbt och vi stod vid dörren när sonen försvann. Men han var snabbt tillbaka. Med sin nya traktor i ett fast grepp. Efter en kort palaver vid ytterdörren lyckades jag stuva in den under vagnen (vi snackar alltså grävlastare) så att sonen såg att den var med och vi kom iväg. Min förhoppning att sonen skulle glömt den under promenaden till badet grusades och han propsade på att få sin traktor i samma ögonblick som jag lyfte honom ur vagnen. Det var bara genom list och bedrägligt beteende i omklädningsrummet som jag lyckades undvika att den följde oss ut i bassängen.
När vi sedan var klara och satt nyduschade efter badet och fikade på den medhavda mellisen fick sonen syn på en av P&L kamraterna. En väldigt söt liten tjej som uppstigen ur badet gick i rosa om man säger; rosa overall, rosa stövlar, rosa tröja och rosa mössa. Jag får ändå säga att det var ganska rart att se sonen, 19 månader gammal, göra sin första framstöt mot det motsatta könen. Resultat var dock inte det bästa eftersom Lantisgenen han ärvt från pappa slog igenom. Han gick fram och visade stolt upp sin fina grävlastare med ett självsäkert ”åååh” för att verkligen understryka hur fin den är.  Den unga damen tittade oförstående på honom och gick till sin mamma. Jag försökte rädda situationen genom att säga till sonen; ”Det är inte säkert att hon gillar traktorer.” Hennes mamma skakade på huvudet och svarade; ”Nää traktorer har hon inte upptäckt, men hon gillar bilar…”
Jamen, det var ju oväntat!
Sonen har fått sin första läxa om tjejerna på Östermalm, killar med traktorer göre sig icke besvär, men har man en fin bil så kanske man kan bli kompis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar