fredag 29 april 2011

Mjölk med Mjölksmak...

Jag vet att Jamie Oliver drev en hård kampanj i sin amerikanska skolköksserie för att stoppa den smaksatta (och extra sötade) choklad- och jordgubbsmjölken, samtidigt har sonen hemma fått smak för smaksatt mjölk. Men inte med vilken smaksättning som helst...

Efter att ha provat sig fram genom några trevande inledande försök med Hallonmjölk har vi nu bland annat jobbat oss igenom; Korvmjölk med varianten Prinkorvsmjölk (båda lika svåra att dricka med sugrör), Apelsinmjölk (mjölk och apelsin skär sig, har vi lärt oss!), Morotsmjölk (mest bara allmänt äcklig), Broccolimjölk (får ibland intressant färg men nästan alltid små intressanta gröna prickar), Potatismjölk, Skogaholmslimpamjölk, Fiskpinnemjölk (eller egentligen "Panerad torskfilé-mjölk" eftersom vi gör egna fiskpinnar), Omelettmjölk, och Äppelmosmjölk.

Försöken fortsätter oförtrutet trots att vinnarlistan redan är klar.
Etta är vanlig mjölk. Tvåa Hallonmjölk och trea Äppelmosmjölk.

Övriga behöver ni inte försöka er på. I fall ni nu tänkt upprepa våra mjölksmakexperiment.

1 kommentar: