tisdag 17 maj 2011

Milleniuminspelning dag 2

Ny långpromenad i dag med diverse nya inslag. Bland annat kråkmatning och koll av finlandsfärjor. På vägen hem stannade vi åter till i lekparken bredvid inspelningen av Millenium. Efter slutfört värv i sandlådorna, som bland annat innefattade fight om stor grävmaskin, tog vi mod till oss och gick för att hälsa på Daniel Craig. Vi forcerade den yttre avspärrningen ganska enkelt. Den unga student(?) som fungerade som yttre post och ville informera oss om att T-banestationen var avstängd och istället hänvisade oss till Karlaplans T-banestation avfärdade vi med ett glatt ”Nej, nej, vi ska bara in å kolla!” och med det kunde vi passera det första hindret på vår väg.
Första hindret som vi enkelt kollrade bort på vägen till Daniel Craig.

Framme vid ingången till Gärdets T-banestation var motståndet dock hårdare. Inte mindre än två studenter(?) och dessutom en ung kvinnlig chef på plats som föreföll vara anställd på riktigt spärrade vägen in till Daniel Craig. I vart fall hade hon ett skrivplån med en lista över (förmodat) sådana som fick passera. Dessutom hade hon en walkie-talkie stadigt fäst i byxbältet. Vilket förefaller vara ett tecken på makt och att man är ”med på riktigt” i filminspelningssammanhang. På den direkta frågan ”Försöker ni komma in här?” var vi tvungna att erkänna att ”Näe, vi är bara nyfikna (och ska träffa Daniel Craig).” 
Vi provocerar den mer hårdflörtade personalen vid avspärrning 2, som hindrar oss att träffa Daniel Craig, med lite ”luften är fri…”
Vi inleder vår sittprotest för att få träffa Daniel Craig. Avspärrningschefen med skrivplån och walkie-talkie i bakgrunden.
Vi avslutar den fredliga protesten vid avspärrning 2 med lite såpbubbleblåsning för att få fram Daniel Craig

Vi insåg slutligen att vi mött ett övermäktigt motstånd och övergick istället till att med passiva metoder försöka få fram Daniel Craig till oss. Efter en stunds passivt protesterande tröttnade vi och gick hem. Även andra dagens Millenium-stalking misslyckades därmed. Hur ska vi göra för att få träffa Daniel Craig??

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar