söndag 2 september 2012

Galet bra standup

När jag nu legat hemma och hostat har jag trålat Youtube efter ståuppklipp och har haft turen att återupptäcka den obetalbare britten Bill Baily.
Av någon anledning är han ganska okänd i Sverige trots vår förkärlek för brittisk humor. Han är musikalisk på ett sätt som få eller inga andra stå-uppare och en osedvanlig ekvilibrist, till och med inom komikerkretsar, vad avser det engelska språket. Kolla in hans förställning Dandelion Mind och förtjusas.
 
 
Och skulle ni nu inte orka med hela en och en halv timme så hoppa åtminstone fram till 56,10 minuter och kolla in hans berättelse om hur han blev fast i Spanien på grund av Askmolnet, tog sig till Frankrike där de franska järvägsarbetarna lägligt nog passade på att ha en liten strejk så han var tvungen att köpa en bil för att ta sig hem till England och framför en liten låt, på franska, om fransmännen och deras bilar.
Originalet, Cars av Gary Numan, hittar ni här. Uppdatering 120914 Youtube har plockat bort Dandelion Mind på uppdrag av NBC Univeral så ni kan inte längre njuta av hela föreställningen. Men jag har hittat ett mindre utsnitt med Bills version av Cars. Klicka nedan!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar