söndag 13 maj 2012

Just ja, stugan...


(Nu uppdaterad med några bilder)
Efter 1.a majhelgens besök i stugan har allt arbete med uppdateringar av hemsidan blivit uppskjutet. Bland annat därför att det inte funnits så mycket att berätta. Men också eftersom vi haft föräldrar på sjukhus. På det hela taget var dock besöket lite av en besvikelse eftersom det inte riktigt var så färdigt som vi hoppats. Elfirman ringde i alla fall innan vi for för att berätta att de inte kunnat göra klart. De hade inte hittat nyckeln till uthuset, ett av elementen som skulle hängas upp saknade  monteringsbeslag, rörmokar'n som skulle montera upp varmvattenberedaren och dra rör hade inte kommit och gjort sitt. Med andra ord en fullkomligt normal hantverkaruppföljning alltså. 

Dessutom var vårvädret inte riktigt vad vi hade förväntat oss men vi fick i alla fall en bra dag när vi kunde jobba ute och kratta löv och fixa i rabatterna. 
Gullvivorna tar sig.

Nyckelpigorna var framme, till sonens stora glädje.
Och inte minst - sonen fick åter en chans att gräva i sin lilla men väldigt uppskattade sandhög. Faktiskt en av höjdpunkterna var när jag och sonen kunde åka iväg och snatta mer sand i en av de kvarlämnade sandhögarna från förra sommarens elarbeten i stugområdet.

Dessutom kunde jag inleda vårens traditionsenliga vattenpumps-jävlandet med trädgårdspumpen som ska hämta upp sjövatten till trädgårdsbevattningen men aldrig går att få igång när det är dags. Traditionen bjuder nu att en samlad arbetsstyrka bestående minst av mig själv, svågern, svärfar och grannen samlas runt pumpjäveln för att med gemensamma ansträngningar och alla verktyg och maskiner som går att uppbringa får vatten att rinna ur trädgårdsslangen.

Men enligt senaste rapporten är det elektriska till slut klart och rörkrökar'n har varit där. Återstår nu att åka dit igen och inspektera resultatet. 

Sen så...

1 kommentar:

  1. Det är så Band att man inte ska ha varken stugor, bilar eller datorer egentligen. (KJ)

    SvaraRadera