tisdag 19 juli 2011

Uppkommet trädgårdsarbete.

Vi har länge pratat om att göra något åt den stenmur som delat av vår gård på framsidan.


Vår rasande stenmur

Av en slump kom det att dyka upp en traktor med ett jordlass hos grannen i onsdags. Vi sprang dit för att sonen skulle få se traktorn och pappa prata jord. Den tillmötesgående bonden kunde leverera jord för 100 kr kubiken med kort varsel. Dagen efter väcktes vi upp av en lastbil som stannade mitt på vägen framför stugan och lastade av en grävmaskin till sonens outsägliga glädje.

Sonen hjälper till att lasta av och gräva...


När vi gick ut för att kolla fick vi veta att Telia glömt att gräva ner grannens telefonkabel när elen lades ner i marken förra hösten. Efter en kort förhandling kom vi överens med grävmaskininisten om att flytta muren. Det tog honom 1½ timme. Hade vi själva gjort jobbet med skottkärra hade vi fått hålla på till dödagar.
Fort var det gjort...


Dagen efter beställde vi ett första jordlass som kom samma kväll, sonen blev lyckligast i världen av att få ett helt traktorlass med lekplats och klockan elva på kvällen hade vi kärrat ut 7 kubik jord.
Jord levereras...


...och sonen blir glad!


Nästa dag beställde vi ytterligare 5 kubik som vi skottade ut och 12 kubik senare har vi grunden till en bättre gräsmatta, ömma ryggar och slaka armar.

Klart. Jordtrampning pågår, sonen har dock tröttnat och kastat in stövlarna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar